DIVERSEN

Aparte toepassingen en oplossingen

De Dalmec balancers worden gebruikt voor het opnemen en verplaatsen van de meest uiteenlopende producten en toegepast in vrijwel iedere tak van industrie. De vormen zijn vaak grillig en complex, maar dankzij de creativiteit en ervaring van onze engineers is altijd wel een oplossing te maken. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

INGEWIKKELDE VORMEN

Een toepassing in een gieterij waarbij een complexe vorm op een relatief eenvoudige manier dragend / klemmend opgenomen wordt.

DEUREN

Een Dalmec Partner balancer hangend verrijdbaar gemonteerd in een railsysteem voor het opnemen en omdraaien van grote geassembleerde deuren.

HELIKOPTER ONDERDELEN

Hier wordt de balancer toegepast om de stoel uit een Apache helikopter te demonteren. De stoel wordt gedraaid en gekanteld door de opening bewogen en tussen de bedieningsknoppen gepositioneerd.

HELIKOPTER ONDERDELEN

Deze balancer wordt gebruikt voor het demonteren en monteren van een zwaar onderdeel aan de onderzijde van de Apache helikopter.

ZWARE OBJECTEN

Ook deze balancer is hangend verrijdbaar gemonteerd in een railsysteem om een groot werkgebied te creeren. Met de balancer worden zware onderdelen van een oplegger opgenomen en gepositioneerd

TRAMWIELEN

Met de balancer worden de tramwielen gewisseld wanneer het loopvlak versleten is. Aan weerszijden van de tram is een traversebaan gemonteerd met een lengte van 75 meter zodat de gehele tram met de balancer bereikt kan worden.

BELADEN EN ONTLADEN VAN HELIKOPTERS

De helikopter wordt regelmatig aangepast voor de functie. Met de balancer wordt de laadruimte beladen en ontladen. De balancer staat los op de grond en is met een handpallettruck of vorkheftruck verplaatsbaar.

BRANDSTOFTANKS

De brandstoftanks, van klein tot groot, worden met vacu├╝m aan de bovenzijde en zijkant opgenomen. Ivm de verschillende afmetingen is de afstand tussen de zuigschalen verstelbaar.

ROTORBLADEN

Op deze werkplek is het railsysteem van de balancer geïntegreerd in de plafondconstructie van de spuitcabine. Met de balancer worden de rotorbladen aan het hangbaansysteem opgehangen.

TUNNELPROFIELEN

Met de balancer worden de gevormde tunnelprofielen opgenomen en gedraaid zodat deze rechtopstaand tegen elkaar op een gereedstaande pallet geplaatst kunnen worden.

VELGEN

De heftruckwielen worden samengesteld onder een grote hydraulische pers. Met de balancer wordt de band aan de omtrek opgenomen, gekanteld en in de pers geplaatst. Wanneer de velg gemonteerd is zet de operator de band rechtopstaand op de grond.

ZAND

Deze balancer wordt toegepast bij de zandvul-installatie bij de RET. Het zand wordt toegepast bij het remsysteem van de tram wanneer het buiten glad is.