EMMERS | BUSSEN

Emmers en bussen gewichtloos opnemen en verplaatsen

Het palletiseren van emmers en bussen en cans is een veel voorkomende toepassing voor de Dalmec balancers. De lastopnemer en de manier van opnemen van het product is afhankelijk van de manier van aanvoeren en het stapelpatroon op de pallet. Onderstaand ziet u een aantal praktijkvoorbeelden. Alle getoonde oplossingen zijn ook toepasbaar in een ATEX-omgeving.

HOE WILT U TILLEN?

(MEERDERE) CANS

De standaard en goedkoopste oplossing voor het palletiseren van cans. De can wordt met een brede haak in de handgreep opgenomen. Afhankelijk van het gewicht en stapelpatroon kunnen ook meerdere cans gelijktijdig worden opgenomen.

BUSSEN | EMMERS

Een bus of emmer stuk voor stuk opnemen met vacuüm aan de bovenzijde. Deze oplossing werkt gemakkelijk en snel. Afhankelijk van de stapeling worden de bedieningsfuncties uitgevoerd op twee niveaus.

CANS | BUSSEN

Deze oplossing is een combinatie van beide. De haak waarmee de cans aan het deksel opgenomen worden, kan verwisseld worden voor een zuigschaal. Hiermee kunnen vervolgens de bussen met vacuüm aan de bovenzijde worden opgenomen.

BUSSEN

Een twee-in-één-oplossing. Met de lastopnemer wordt het deksel gesloten en gelijktijdig wordt de bus opgetild. Het toepassen van een aparte sluitkop is hierdoor niet meer nodig.

BUSSEN PLAATSEN IN STAPELPATROON

Bussen worden vaak in een stapelpatroon 4-3-4 op de pallet geplaatst. Met deze oplossing is het mogelijk om vier of drie bussen gelijktijdig op te nemen en te palletiseren. De bussen worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen.

BUSSEN OPNEMEN AAN ZIJKANT

Afhankelijk van de kwaliteit van de bus en het deksel kunnen deze ook met drie of vier tegelijk aan de zijkant worden opgenomen. De balancers van Dalmec zijn zeer veelzijdig en bieden diverse toepassingsmogelijkheden.

OPEN EMMERS

Met deze oplossing wordt een emmer die aan de bovenzijde open is, met vacuüm aan de zijkant opgenomen. Dankzij de ingebouwde luchtmotor kan de operator de emmer vervolgens makkelijk leeg schenken.

EMMERS KLEMMEND AAN BUITENZIJDE

Een emmer kan ook aan de buitenzijde klemmend opgenomen worden. De klem wordt op maat gemaakt voor het juiste formaat emmer. In deze situatie wordt de emmer handmatig gedraaid door middel van een stuurwiel.

LEGE EMMERS

Vanzelfsprekend worden lege emmers ook geproduceerd. Een stapel met lege emmers is uiteindelijk ook zwaar. Met deze oplossing kan een stapel emmers gewichtloos opgenomen en verplaatst worden.