GIETERIJ-ONDERDELEN

Zware producten optillen en verplaatsen in gieterijen

De Dalmec balancers worden veelvuldig toegepast binnen gieterijen. Niet alleen voor het opnemen en verplaatsen van het eindproduct, maar ook tijdens het productieproces. Bijvoorbeeld bij het vormen en leegschenken van een gietpan. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden van toepassingen in de gieterij-branche.

HOE WILT U TILLEN?

GIETVORMEN

Gietvormen zijn er in vele vormen en afmetingen. Met de balancer is het geen probleem om deze vrijwel gewichtloos op te nemen en te verplaatsen. Met de balancer is de operator in staat de vorm nauwkeurig en zonder beschadiging te positioneren.

[WD_Button id=488]

GIETPOTTEN

Een prachtige toepassing voor de Dalmec-balancer. De gietpot met vloeibaar materiaal wordt aan de buitenzijde klemmend opgenomen en handmatig gedraaid, zodat de operator de pot gedoseerd leeg kan schenken.

[WD_Button id=488]

GIETKERNEN

Ook grote en complexe gietkernen kunnen met de balancer opgenomen en gedraaid worden. Hoewel deze producten erg kwetsbaar zijn, kan de balancer een gietkern moeiteloos opnemen en verplaatsen.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

GROTE SCHUURBANDEN

En hele andere toepassing van de balancer. Veel producten moeten worden nabewerkt, denk bijvoorbeeld aan schuren. De schuurband moet regelmatig worden gewisseld. Vooral bij grote schuurbanden is dit een lastig karwij. De Dalmec-balancer biedt uitkomst.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

TILLEN MET STRALINGSWARMTE

Ook in een omgeving waar veel stralingswarmte is, kan de balancer van Dalmec worden ingezet. Hiervoor kunnen speciale materialen en afschermingen worden toegepast.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824]

GEGOTEN PRODUCTEN

Met de balancer wordt het gegoten product opgenomen en verplaatst voor de volgende stap in het proces.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825][WD_Button  id=826][WD_Button  id=827][WD_Button  id=828]

TILLEN BIJ HOGE TEMPERATUREN

Bij deze balancer zijn speciale materialen en afscherming toegepast i.v.m. de stralingswarmte tijdens het opnemen van het product. Informeer naar de mogelijkheden.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825]

WISSELEN VAN GIETBUIZEN

Hier wordt de balancer toegepast voor het wisselen van de gietbuis van de continue gietmachine. De buis is gloeiend heet, maar dit is voor de balancer geen probleem.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825]

ZANDVORMEN

Ook heel kwetsbare producten, zoals bijvoorbeeld deze zandvorm, kunnen met de Dalmec-balancer moeiteloos worden opgenomen en verplaatst.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825]

GEGOTEN WIELEN

Met de balancer worden de gegoten wielen vanaf een pallet opgenomen, pneumatisch 90 graden gedraaid en in de bewerkingsmachine geplaatst. Daarna zijn de wielen klaar voor de volgende stap in het proces.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825]

GIETVORMEN IN VELE VORMEN EN MATEN

Gietvormen zijn er in vele vormen en afmetingen. Voor de balancer is het geen probleem om deze schijnbaar gewichtloos op te nemen en te verplaatsen. De operator is vervolgens in staat om de gietvorm nauwkeurig en zonder beschadiging te positioneren.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825][WD_Button  id=826][WD_Button  id=827][WD_Button  id=828]