Moeiteloos
producten tot
1.500 kg opnemen,
kantelen, draaien
en verplaatsen.

Moeiteloos zware producten tot 1.500 kg opnemen, kantelen, draaien en verplaatsen.

MEGA-PARTNER

De Dalmec Mega-Partner balancer is uitgevoerd met een parallellogram en draaibare eindarm. Deze arm blijft tijdens de handeling altijd recht. Hierdoor is het mogelijk producten buiten het zwaartepunt op te nemen, te kantelen en te draaien.

Layout

De Mega-Partner balancer met parallellogram en draaibare eindarm is in combinatie met een speciale lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten op te nemen en te verplaatsen. Dankzij deze armconstructie kunnen producten ook buiten het zwaartepunt opgenomen, gekanteld en gedraaid worden. De armconstructie is modulair opgebouwd en wordt afgestemd op uw werksituatie. De lastopnemer wordt op maat gemaakt voor uw product en de bewegingen met het product.

 

ATEX

Dalmec-balancers kunnen geleverd worden in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

 

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Maximale capaciteit: 1.500 kg

Maximale radius: 5.000 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 3.050 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd
Werktemperatuur: from +0° to +45°C
Geluidsniveau: <70 dB

Luchtverbruik: ca. 100 Nl ÷ 600 Nl per werkcyclus

Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar
Eindarm draaipunt: 300° draaibaar
Lastopnemer draaipunt: ∞ 360° draaibaar
Technische sheets
Mega-Partner kolom uitvoering MGC

Mega-Partner hangende uitvoering MGF

TOEPASSING(EN):
   
KOLOMUITVOERING
HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?