Via kraanbaan
producten tussen
80-220 kg
opnemen
en verplaatsen.

Compact gebouwde balancer  in een kraanbaan-systeem voor producten tussen 80-220 kg.

MINI-PARTNER

De Dalmec Mini-Partner balancer met een capaciteit van maximaal 220 kg wordt toegepast in een kraanbaan-systeem. Hierdoor ontstaat een zeer groot werkgebied.

Layout

De Mini Partner balancer is een compact gebouwde balancer, voorzien van twee dubbele loopwielen. Hiermee kan deze balancer gemonteerd worden in een dubbelzijdig verrijdbaar kraanbaan-systeem, waardoor een groot en flexibel in te delen werkgebied ontstaat. In combinatie met een op maat gemaakte lastopnemer kunnen de meest uiteenlopende producten eenvoudig en snel opgenomen en verplaatst worden.

RVS

De balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec-balancers kunnen geleverd worden in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt er voor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Maximale capaciteit: 80-220 kg

Maximale vertikale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale vertikale slag: 1.800 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd

Werkdruk: 0.7 ÷ 0.8 Mpa

Werktemperatuur: +0° to +45°C

Geluidsniveau: <70 dB

Luchtverbruik: ca. 20 Nl ÷ 100 Nl per werkcyclus

Breedte werkgebied: 3.000-6.100 mm

Lengte werkgebied: 6.000-24.000 mm

Technische sheets

Mini-Partner hangend verrijdbare uitvoering MPS

Mini-Partner Plus hangend verrijdbare uitvoering MPS

TOEPASSING(EN):
   

MINI PARTNER IN KRAANBAAN-SYSTEEM

MINI PARTNER IN KRAANBAAN-SYSTEEM