Eenvoudig
producten tot
550 kg optillen
en verplaatsen.

Producten tot 550 kg gewichtloos optillen en verplaatsen.

PARTNER EQUO

De Dalmec Partner Equo balancer is uitgevoerd met een parallellogram en draaibare eindarm. Deze arm blijft tijdens de handeling altijd recht. Hierdoor is het mogelijk producten buiten het zwaartepunt op te nemen, te kantelen en te draaien.

Layout

De Partner Equo balancer met parallellogram en draaibare eindarm is in combinatie met een speciale lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten op te nemen en te verplaatsen. Dankzij deze armconstructie kunnen producten ook buiten het zwaartepunt worden opgenomen, gekanteld en/of gedraaid. De armconstructie is modulair opgebouwd en wordt volledig afgestemd op uw werksituatie. De lastopnemer wordt op maat gemaakt voor uw product en de gewenste bewegingen met het product.

RVS

De Equo balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec balancers kunnen worden geleverd in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX-Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan uw operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is, treedt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale capaciteit: 550 kg
Maximale radius: 4.000 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 2.450 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd
Werktemperatuur: van +0° tot +45°C
Geluidsniveau: <70 dB
Luchtverbruik: ca. 50 Nl ÷ 200 Nl per werkcyclus
Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar
Eindarm draaipunt: 300° draaibaar
Lastopnemer draaipunt: ∞ 360° draaibaar
Technische sheets
Partner Equo kolom uitvoering PEC
Partner Equo hangende uitvoering PEF
Partner Equo hangend verrijdbare uitvoering PEC
TOEPASSING(EN):
   
KOLOMUITVOERING
HANGENDE UITVOERING
VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?