Gemakkelijk
producten tot
300 kg opnemen
en verplaatsen.

Gemakkelijk en snel de meest uiteenlopende producten tot een gewicht van 300 kg opnemen en verplaatsen.

PARTNER PS

De Dalmec Partner PS balancer is uitgevoerd met een speciaal parallellogram en een eindarm die naar binnen en buiten schuift om het minimale en maximale bereik te creëren. Dit resulteert is een uiterst soepel en lichtwerkende oplossing voor de handling van producten tot een gewicht van 300 kg.

Layout

De Partner PS met het speciale parallellogram en de eindarm die naar binnen en buiten schuift, is met een speciale lastopnemer geschikt voor het opnemen en verplaatsen van de meest uiteenlopende producten. Dankzij de speciale armconstructie beweegt de balancer uiterst soepel en licht en kunnen producten tot een gewicht van 300 kg nauwkeurig en snel opgenomen en verplaatst worden. De armconstructie is modulair opgebouwd en wordt afgestemd op uw werksituatie. De lastopnemer wordt op maat gemaakt voor uw product en de gewenste bewegingen met het product.

RVS

De balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec-balancers kunnen geleverd worden in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale capaciteit: 300 kg
Maximale radius: 2.900 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 1.900 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd
Werktemperatuur: from +0° to +45°C
Geluidsniveau: <70 dB
Luchtverbruik: ca. 30 Nl ÷ 200 Nl per werkcyclus
Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar
Lastopnemer draaipunt: ∞ 360° draaibaar
Technische sheets
Partner PS kolom uitvoering PSC
Partner PS hangende uitvoering PSF
Partner PS hangend verrijdbare uitvoering PSS
TOEPASSING(EN):
   
KOLOMUITVOERING
HANGENDE UITVOERING
VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?