Standaard
producten tot
140 kg opnemen
en verplaatsen.

Standaard balancer voor gewichten tot maximaal 140 kg.

POSIFIL

De Dalmec Posifil balancer is ontworpen voor het opnemen en verplaatsen van producten tot een gewicht van 140 kg. De balancer heeft een dubbele knikarm en RVS-staalkabel. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom.

Layout

De Posifil balancer met zijn dubbele knikarm en RVS-staalkabel is in combinatie met een eenvoudige lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten op te nemen en te verplaatsen. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom. De eerste arm is de uitbalanceercilinder met het oprolmechanisme voor de staalkabel gemonteerd. De tweede arm is de buffertank voor het systeem. Aan het uiteinde van de staalkabel is de lastopnemer bevestigd.

RVS

De balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec-balancers kunnen geleverd worden in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt er voor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale capaciteit: 140 kg
Maximale radius: 3.000 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 1.800 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd
Werkdruk: 0.7 ÷ 0.8 Mpa
Werktemperatuur: +0° to +45°C
Geluidsniveau: <70 dB
Luchtverbruik: ca. 20 Nl ÷ 100 Nl per werkcyclus
Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar
Eindarm draaipunt: 300° draaibaar
Lastopnemer draaipunt: 360° draaibaar
Technische sheets
Posifil kolom uitvoering PFC
Posifil hangende uitvoering PFF
Posifil hangend verrijdbare uitvoering PFS
TOEPASSING(EN):
   
KOLOMUITVOERING
HANGENDE UITVOERING
VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?