Standaard
producten tot
200 kg opnemen
en verplaatsen.

Balancer met dubbele knikarm voor gewichten tot zo’n 200 kg.

POSIPLUS BALANCER

De Dalmec Posiplus balancer is ontworpen voor het opnemen en verplaatsen van producten tot een gewicht van 200 kg. De balancer heeft een dubbele knikarm en RVS-staalkabel. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom.

Lay Out

De Posiplus balancer met zijn dubbele knikarm en RVS-staalkabel is in combinatie met een eenvoudige lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten op te nemen en te verplaatsen. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom. De eerste arm is de uitbalanceercilinder met het oprolmechanisme voor de staalkabel gemonteerd. De tweede arm is de buffertank voor het systeem. Aan het uiteinde van de staalkabel is de lastopnemer bevestigd.

ATEX

Dalmec-balancers kunnen geleverd worden in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Maximale capaciteit: 200 kg

Maximale radius: 4.500 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 1.900 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd

Werkdruk: 0.7 ÷ 0.8 Mpa

Werktemperatuur: +0° to +45°C

Geluidsniveau: <70 dB

Luchtverbruik: ca. 20 Nl ÷ 120 Nl per werkcyclus

Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar

Eindarm draaipunt: 300° draaibaar

Lastopnemer draaipunt: 360° draaibaar

Technische sheets

Posiplus kolom uitvoering PPC

Posiplus hangende uitvoering PPF

Posiplus hangend verrijdbare uitvoering PPS

TOEPASSING(EN):
   

KOLOMUITVOERING

HANGENDE UITVOERING

VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?