Supersnel
producten tot
80 kg opnemen
en verplaatsen.

Compacte en snel werkende balancer voor  producten tot 80 kg.

SPEEDYFIL

De Dalmec Speedyfil balancer is speciaal ontworpen voor het gemakkelijk en snel opnemen en verplaatsen van producten in een beperkte ruimte. De balancer heeft een dubbele knikarm en een speciaal oprolmechanisme voor de staalkabel. De capaciteit van deze balancer is maximaal 80 kg.

Layout

De speedyfil balancer met zijn compacte dubbele knikarm en RVS staalkabel is in combinatie met een eenvoudige lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten eenvoudig en snel op te nemen en te verplaatsen. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom. Om een voldoende groot werkgebied te creeren wordt deze balancer veelvuldig toegepast in een railsysteem.

RVS

De balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec-balancers kunnen geleverd worden in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt er voor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale capaciteit: 80 kg
Maximale radius: 2.000 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 1.650 – 2.150 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd
Werkdruk: 0.7 ÷ 0.8 Mpa
Werktemperatuur: from +0° to +45°C
Geluidsniveau: <70 dB
Luchtverbruik: ca. 20 Nl ÷ 100 Nl per werkcyclus
Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar
Eindarm draaipunt: 300° draaibaar
Lastopnemer draaipunt: ∞ 360° draaibaar
Technische sheets
Speedyfil kolom uitvoering SPC
Speedyfil hangende uitvoering SPF
Speedyfil hangend verrijdbare uitvoering SPS
TOEPASSING(EN):
   
Speedyfil kolomuitvoering
KOLOMUITVOERING
Speedyfil hangend verrijdbare uitvoering
VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?