TANKS | CILINDERS

Tanks en cilinders optillen, kantelen en positioneren

Deze onderdelen zijn vaak zwaar, onhandig en groot. Maar gelukkig is niets een probleem voor de Dalmec-balancer. Zo hebt u de mogelijkheid om onderdelen, afhankelijk van de toepassing en de situatie, te kantelen en te draaien. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

OPNEMEN EN 90 GRADEN KANTELEN VAN EEN TANK

Deze tank wordt met vacuüm aan de buitenzijde opgenomen en pneumatisch gekanteld van liggend naar rechtopstaand.

HET VACUÜM OPNEMEN VAN EEN HYDRAULIEKCILINDER

Deze hydrauliekcilinder met aandrijving wordt met vacuüm aan de omtrek opgenomen. De steuntjes zorgen ervoor dat de cilinder niet van de zuigschalen kan glijden.

LANGE CILINDERS

Een lange cilinder wordt met twee magneten aan de omtrek opgenomen en 90 graden pneumatisch gekanteld van rechtopstaand naar liggend. Hierna kan de cilinder in de mast van de heftruck worden gemonteerd.

POSITIONEREN VAN BRANDSTOFTANKS

De brandstoftank wordt met vacuüm aan de voorzijde opgenomen. Hierdoor zal het onderdeel niet beschadigen en kan de tank nauwkeurig op het frame worden gepositioneerd.

GROTE KUNSTSTOF-TANKS 45 GRADEN KANTELEN EN POSITIONEREN

Met de balancer wordt de grote kunststof-tank met vacuüm opgenomen, 45 graden gekanteld en over de bevestigingspunten gepositioneerd. De balancer is hangend verrijdbaar gemonteerd, zodat er een groot werkgebied ontstaat.

BOILERS

De boiler wordt aan de zijkant met vacuüm opgenomen en naast de ketel in de verpakking geplaatst. Alle onderdelen die in contact komen met de boiler zijn uitgevoerd in kunststof. Hierdoor wordt beschadiging voorkomen.

GASFLESSEN 90 GRADEN KANTELEN EN PLAATSEN OP EEN GASKAR

Met de balancer wordt de gasfles rechtopstaand opgenomen, 90 graden gedraaid en in liggend in de gaskar gepositioneerd. De fles wordt pneumatisch geklemd en gedraaid d.m.v. een luchtmotor met worm/wormwieloverbrenging.

HET PLAATSEN VAN TANKS IN EEN GASREK

Na het vullen neemt de operator de tank op en plaatst deze in dezelfde stand in het gasrek. Ook hier wordt de tank door de balancer pneumatisch klemmend opgenomen.

RVS-BRANDSTOFTANKS

Een grote RVS-brandstoftank mag absoluut niet beschadigen. Met de balancer wordt de tank opgenomen en gepositioneerd, waardoor één operator alle handelingen volledig zelfstandig kan uitvoeren.

KANTELEN EN PLAATSEN VAN TANKS IN DE VERPAKKING

Na het conserveren hangen de tanks aan een hangbaansysteem. Met de balancer wordt een tank opgenomen, 90 graden gekanteld en liggend in de verpakking geplaatst.