VEILIGHEID

VEILIGHEID

VCA-certificering

Dalmec BV is VCA* gecertificeerd en al onze medewerkers van de technische dienst en de ondersteunende binnendienst en buitendienst zijn in het bezit van een VCA-diploma. De operationeel leidinggevende zijn in het bezit van een VCA-vol diploma. Alle medewerkers van Dalmec beschikken daarmee over de basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu en zullen dat uiteraard ook in uw situatie toepassen. Voor u een stuk extra zekerheid dat de werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier worden uitgevoerd.

VCA staat voor Veiligheids-, Gezondheids- en Milieu- (VGM) Checklist Aannemers en is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Bedrijven met een VCA-certificering hebben een basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Bij VCA-certificatie worden drie niveaus onderscheiden:

VCA*
Gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, zonder inschakeling van onderaannemers.

VCA**
Gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, alsmede op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement).

VCA Petrochemie
Gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement), alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie.

Het VCA-certificaat voor bedrijven is geldig voor een periode van 3 jaar. Hiervoor geldt dat er jaarlijks een audit uitgevoerd wordt, om het certificaat te behouden. En aan het einde van de certificatieperiode van 3 jaar moet er weer een complete evaluatie uitgevoerd worden door de certificerende instelling.