KASTEN | FRAMES

Gewichtloos kasten en frames optillen en verplaatsen

Kasten en frames zijn er in heel veel verschillende vormen en afmetingen. Met de Dalmec-balancer is het geen probleem om een kast of frame gewichtloos op te nemen en te verplaatsen. Dankzij het parallellogram en de starre eindarm kunnen de kasten en frames ook moeiteloos worden gekanteld of gedraaid.

HOE WILT U TILLEN?

KASTEN EN FRAMES MET OPEN VOORZIJDE

Kasten en frames met een open voorzijde kunnen eenvoudig aan de binnenzijde dragend worden opgenomen. Met een lastopnemer, inclusief bediening op twee niveaus, kan het product tot op grote hoogte gestapeld worden.

COMPLEXE FRAMES

Een complex frame kan met een relatief eenvoudige oplossing dragend worden opgenomen. De ondersteuning aan de onderzijde zorgt ervoor dat het frame stabiel blijft hangen.

KEUKENKASTEN

Met deze klem wordt een keukenkast vanaf de bovenzijde benaderd en klemmend opgenomen. Dankzij het grote bereik van de klem kan een grote diversiteit aan afmetingen worden geklemd.

FRAMES

Met deze balancer worden frames dragend met een hijsjuk opgenomen en vervolgens aan een hangbaansysteem opgehangen. Dankzij het parallellogram en de starre eindarm kunnen de producten eenvoudig buiten het zwaartepunt worden opgenomen en onder de hangbaan worden gepositioneerd.

BRANDKASTEN

Ook het opnemen van loodzware brandkasten is voor Dalmec geen probleem. Met deze lastopnemer worden kasten vacuüm opgenomen en door middel van een luchtmotor met worm/wormwieloverbrenging gedraaid.

FRAMES MET BEELDSCHERMEN

Met deze balancer wordt een frame met beeldschermen gewichtloos opgenomen en nauwkeurig gepositioneerd in de behuizing van een machine. Dankzij het parallellogram en de eindarm is het geen probleem om het frame in de behuizing te plaatsen.

TILLEN MET MINIMALE KLEMKRACHT

Met een minimale klemkracht wordt het frame aan de buitenzijde met vacuüm opgenomen. Op deze manier is een veilige opname gegarandeerd en wordt beschadiging voorkomen. Het kantelen van rechtopstaand naar liggend gebeurt pneumatisch.

SCHAKELKASTEN

Met deze oplossing worden smalle en brede schakelkasten aan twee zijkanten met vacuüm klemmend opgenomen. Vervolgens wordt de kast ca. 10 graden gekanteld en rechtopstaand op een gereedstaande pallet weggezet.