KRATTEN | BAKKEN

Kratten en bakken gemakkelijk en snel optillen en verplaatsen

Er zijn ontzettend veel verschillende kratten en bakken in gebruik. Veelal zijn deze zwaar, maar ze moeten regelmatig worden opgepakt en gestapeld. Het kan ook gebeuren dat een krat opgepakt en leeggekiept moet worden i.v.m. de volgende stap in het productieproces. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

GAASBAKKEN

Hier ziet u een lastopnemer waarmee een gaasbak klemmend aan de kopse zijde wordt opgenomen en leeggekiept. Het draaien gebeurt handmatig door middel van een half rond stuurwiel.

GAASBAKKEN

Bakken hebben veelal standaardafmetingen i.v.m. de stapeling. Dat geldt ook voor deze gaasbak. Met een lastopnemer is het mogelijk om twee kleine of één grote gaasbak dragend op te nemen en te verplaatsen.

GAASBAKKEN

Deze gaasbak wordt vanaf de voorzijde benaderd en pneumatisch klemmend opgenomen. Vervolgens wordt de bak pneumatisch voorover gekanteld en leeggekiept.

KLEMMEN VIA DE HANDGREPEN

Een slimme zwaartekracht-klem die met de hendel achter de rechterhandgreep wordt geopend. Door middel van de klem wordt de bak aan de beide handgrepen opgenomen.

DRAGEN VIA UITSPARINGEN

Een eenvoudige oplossing, waarbij de bak dragend in de uitsparingen wordt opgenomen. Een sensor aan het begin zorgt ervoor dat de mogelijkheid om te tillen wordt vrijgegeven, zodra de vorken volledig in de uitsparingen zijn geschoven.

OPNEMEN VIA VACUÜM

Deze bakken zijn helemaal dicht en strak tegen elkaar gestapeld. Met de balancer worden de bakken met vacuüm aan de zijkant opgenomen. Twee steuntjes aan de bovenzijde zorgen voor een gemakkelijke positionering.

OPNEMEN VIA BOVENZIJDE

Deze bakken worden klemmend in de openingen van de handgrepen aan de bovenzijde opgenomen. Hierdoor kan de operator de bakken strak tegen elkaar op de pallet plaatsen.

MEERDERE KRATTEN TEGELIJK

Deze bakken worden klemmend in de openingen van de handgrepen aan de bovenzijde opgenomen. Hierdoor kan de operator de bakken strak tegen elkaar op de pallet plaatsen.

STAPELEN EN WEGZETTEN

Dankzij de stabiliteit van de Dalmec-Partner kunt u in één keer meerdere stapels kunststof-bakken opnemen en wegzetten.  Vervolgens kan de beweging door één persoon gecontroleerd worden uitgevoerd.

ZELFS IN DE SNACKBAR

Een unieke toepassing bij Manneke Pis op het Damrak in Amsterdam. Een Posivel balancer met een speciale bak waarmee in één keer 25 kg. friet uit de olie kan worden getild.

GELIJKTIJDIG MEERDERE STAPELS

Met deze Dalmec-balancer kunnen gelijktijdig twee stapels lege bakken worden opgenomen en verplaatst. De bakken worden dragend met lepels opgenomen.

MEERDERE BAKKEN OPNEMEN EN VERPLAATSEN

Met deze balancer worden één of meerdere bakken gelijktijdig opgenomen en verplaatst. De bakken worden dragend opgenomen door middel van twee vorken.