PLATEN

Platen optillen, kantelen, draaien en verplaatsen

Een veelvoorkomende toepassing is een balancer voor het optillen en verplaatsen van platen. Tijdens het productieproces kan het voorkomen dat deze ook nog gekanteld of gedraaid moeten worden. Platen zijn er in vele afmetingen, materialen en fase van productie. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

PLATEN

Bij deze toepassing moeten de platen aan beide zijden kunnen worden bewerkt. Bovendien moeten ze rechtopstaand in een rek geplaatst kunnen worden. Door middel van een luchtmotor met worm/wormwiel overbrenging worden ze vervolgens 180 graden pneumatisch gedraaid.

PLATEN IN ALLE MATEN

Platen, groot en klein kunnen ook d.m.v. een magneet worden opgenomen. De magneet wordt pneumatisch in- en uit geschakeld.

HOUTEN PLATEN

De handling van houten platen in een stoffige omgeving is voor de Dalmec-balancer geen probleem. In het vacuümcircuit is een extra filter gemonteerd ter bescherming van de venturi.

GLASPLATEN

Ook glasplaten kunnen met de Dalmec-balancer moeiteloos worden opgenomen en verplaatst. Dankzij de ingebouwde kantelcilinder is het mogelijk de plaat te kantelen van liggend naar rechtopstaand.

ZONNEPANELEN

De zonnepanelen worden veilig en zonder beschadiging met vacuüm aan de voorzijde opgenomen. Bij deze oplossing worden de panelen handmatig 90 graden gekanteld.

RVS-BALANCER

Een speciale oplossing, de Dalmec-balancer die volledig is uitgevoerd in RVS. Met de lastopnemer worden de panelen vanaf de bovenzijde benaderd en met een pneumatisch werkende klem opgenomen.

ZWARE PLATEN

De vraag naar oplossingen voor het tillen van zware producten wordt steeds groter. Zo ook voor de handling van platen. Met deze balancer worden platen tot een gewicht van 1.200 kg moeiteloos opgetild en verplaatst.

PLATEN ZAGEN

Een oplossing voor het beladen van de opdeelzaag. Dankzij de grote radius kunnen eenvoudig meerdere palletposities worden bereikt.

PLATEN ZETTEN

Een balancer kan ook worden ingezet tijdens het zetten van platen. Dankzij de schijnbare gewichtloosheid beweegt de balancer vloeiend mee met de beweging van de plaat. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het zetpatroon.

BELADEN VAN DE LASER

Deze balancer heeft een maximale capaciteit van 400 kg en wordt gebruikt bij het beladen van de laser. De afstand tussen de zuigschalen onderling is verstelbaar, zodat verschillende plaatafmetingen opgenomen kunnen worden.

PLATEN IN DE PERS

Dankzij het parallellogram en de starre eindarm kunnen producten ook buiten het zwaartepunt worden opgenomen en verplaatst. Hierdoor is het mogelijk de plaat in de pers te positioneren.