MACHINE-ONDERDELEN

Onderdelen van machines gewichtloos optillen en positioneren

Het optillen plaatsen en positioneren machine-onderdelen is een veelvoorkomende handeling. De Dalmec-balancer is een ideaal hulpmiddel tijdens het assembleren of tijdens de productie van deze onderdelen. De vormen zijn vaak grillig en complex, maar dankzij de creativiteit en ervaring van onze engineers is er altijd wel een oplossing te vinden. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

KOPIËERMACHINES

Met de Partner-balancer worden kopieermachines uit de verpakking opgenomen en na de aanpassingen weer teruggeplaatst.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=824]

ONDERDEEL VAN TURBINEMOTOR

Met deze balancer wordt een onderdeel van een turbinemotor aan de buitenkant klemmend opgenomen en vervolgens pneumatisch gedraaid.

[WD_Button id=488]

ONDERDEEL VAN WARMTEWISSELAAR

Met deze balancer wordt een onderdeel van een warmtewisselaar aan de omtrek klemmend opgenomen. Met het stuurwiel kan de operator de warmtewisselaar handmatig draaien.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=824]

SPIRAALVEREN VOOR ROLDEUREN

De spiraalveren voor bijvoorbeeld roldeuren worden bij deze toepassing met drie magneten opgenomen. De afstand tussen de magneten onderling is verstelbaar.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

PNEUMATISCH DRAAIEN NAAR RECHTOPSTAANDE STAND

De behuizing van deze machine wordt vanuit een liggende positie met vacuüm aan de zijkant opgenomen en pneumatisch gedraaid naar de rechtopstaande stand.

[WD_Button id=488]

KANTELEN VAN ZWARE ROLLEN

De zware rollen worden klemmend aan het uiteinde opgenomen en in de machine gepositioneerd. Met een pneumatisch werkende kantelcilinder wordt de rol in de juiste stand gekanteld. Hierdoor heeft de operator beide handen vrij voor de bevestiging.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

VACUÜM OPNEMEN AAN DE ZIJKANT EN PLAATSEN OP EEN FRAME

De brandstoftank van deze heftruck wordt d.m.v. vacuüm aan de zijkant opgenomen en op het frame geplaatst. Doordat de operator alle bewegingen handmatig uitvoert, gebeurt dit nauwkeurig en zonder beschadigingen.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

BEVESTIGEN AAN EEN INTERN TRANSPORTSYSTEEM

Met deze balancer wordt het achterste gedeelte van de zoutstrooier opgenomen en aan het interne transportsysteem bevestigd.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

OPNEMEN EN POSITIONEREN VAN EEN DASHBOARD

Het dashboard wordt op een voormontage-station geassembleerd. Vervolgens wordt deze met de balancer opgenomen en op de heftruck gepositioneerd. De balancer is hangend verrijdbaar gemonteerd in een railsysteem. Hierdoor blijft de vloer vrij en ontstaat er een groot werkgebied.

[WD_Button id=488]

POSITIONEREN VAN EEN WARMTEWISSELAAR

Met de balancer wordt de warmtewisselaar in de opening van de brander pneumatisch klemmend opgenomen en handmatig naar de juiste positie gedraaid. De balancer is dubbelzijdig verrijdbaar gemonteerd in een railsysteem, waardoor een groot werkgebied wordt gecreëerd.

[WD_Button  id=825][WD_Button  id=826][WD_Button  id=828]

KLEMMEN EN KANTELEN VAN TURBINEWIELEN

De turbinewielen worden klemmend in het asgat opgenomen en 120 graden gekanteld. In de geklemde positie kan het wiel ook draaien, zodat de operator het wiel goed kan inspecteren.

[WD_Button id=488]

SPECIALE KLEM VOOR VERSCHILLENDE DIAMETERS

Deze behuizing wordt liggend opgenomen, 90 graden gekanteld en in de lasmal geplaatst. In verband met de grote verschillen in diameter wordt een speciale klem toegepast.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

POSITIONEREN VAN EEN PLAAT MET TRANSPORTBAND

De plaat met de transportband worden in één keer opgenomen. Tijdens het plaatsen moet de band strak onder de band hangen. Met de twee kantelbare rollen wordt de band onder spanning gebracht, zodat de operator het onderdeel moeiteloos kan positioneren.

[WD_Button id=488]