Ruimtebesparend
producten tot
125 kg opnemen
en verplaatsen.

Compacte balancer voor oplossingen tot 125 kg en geschikt
voor beperkte ruimte.

MICRO PARTNER

De Dalmec Micro Partner balancer is speciaal ontworpen voor het opnemen en verplaatsen van producten tot een gewicht van 125 kg in een beperkte ruimte. Deze balancer is uitgevoerd met een parallellogram en draaibare eindarm. De arm blijft tijdens de handeling altijd recht. Hierdoor is het mogelijk om producten buiten het zwaartepunt op te nemen, te kantelen en te draaien.

Layout

De Micro Partner balancer met parallellogram en draaibare eindarm is in combinatie met een speciale lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten op te nemen en te verplaatsen. Dankzij deze armconstructie kunnen producten ook buiten het zwaartepunt opgenomen, gekanteld en gedraaid worden. De armconstructie is modulair opgebouwd en wordt afgestemd op uw werksituatie. De lastopnemer wordt op maat gemaakt voor uw product en de gewenste bewegingen met het product.

RVS

De Micro Partner balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec balancers kunnen worden geleverd in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX-Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt er voor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Maximale capaciteit: 125 kg
Maximale radius: 2.800 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 1.400 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd
Werktemperatuur: from +0° to +45°C
Geluidsniveau: <70 dB
Luchtverbruik: ca. 20 Nl ÷ 100 Nl per werkcyclus
Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar
Eindarm draaipunt: 300° draaibaar
Lastopnemer draaipunt: ∞ 360° draaibaar
Technische sheets
Micro Partner kolom uitvoering MIC
Micro Partner hangende uitvoering MIF
Micro Partner hangend verrijdbare uitvoering MIS
TOEPASSING(EN):
   
KOLOMUITVOERING
HANGENDE UITVOERING
VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?