ZAKKEN

Zakken gemakkelijk en snel zwevend en gewichtloos verwerken

De Dalmec-balancer voor het opnemen van zakken is wereldwijd de meest geleverde toepassing. Eén van de eerste balancers was een balancer voor het opnemen van zakken, gebouwd in 1980. Deze staat inmiddels al jaren bij Dalmec in het museum. Voor vrijwel iedere zak, papier, plastic jute, linnen, etc. is wel een oplossing gemaakt. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

ZAKKEN OPNEMEN

Dalmec biedt een standaard oplossing voor het opnemen van zakken. Eenvoudig, makkelijk en snel, dankzij de speciale armconstructie van de balancer.

ZAKKEN OPNEMEN IN EEN ATEX-OMGEVING

Zakken opnemen in een ATEX-omgeving. De balancer is aangepast en gecertificeerd. Het vacuüm wordt gecreerd door middel van een venturi.

ZAKKEN OP MAAT

Zoekt u een oplossing op maat? Dalmex levert een speciale zuigmond voor een speciale zak. Het vacuüm wordt gecreëerd door middel van een centrifugaalpomp.

ZAKKEN OPNEMEN

Een balancer met een dubbele knikarm en een lastopnemer, waarmee de zakken met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen kunnen worden. Deze oplossing werkt geheel op perslucht.

ZAKKEN VULLEN EN DICHTNAAIEN

De zak wordt na het vullen dichtgenaaid en met de balancer aan de bovenzijde klemmend opgenomen. De klem is draaibaar, waardoor de zak vervolgens in een vloeiende beweging neergelegd kan worden.

JUTE BALEN

Jute balen met koffie of cacao worden met een speciale lastopnemer die voorzien is van haken aan de bovenzijde opgenomen.

SPECIALE ZAKKEN

Indien de zak met de inhoud er geschikt voor is, kan deze ook met een klem aan de buitenzijde opgenomen worden.