HAKEN

Producten opnemen met een haak

Wanneer iets gemakkelijk kan, zullen we dat ook zeker doen. Heel veel producten kunnen op eenvoudige wijze met een (speciaal gemaakte) haak eenvoudig en snel worden opgenomen. De balancer zorgt ervoor dat het product schijnbaar gewichtloos wordt, zodat de operator het product met beide handen vast kan houden en verplaatsen. In combinatie met een parallellogram en eindarm kunnen producten ook ergens in of onder een obstakel worden opgenomen en weggezet. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden.

HOE WILT U TILLEN?

AFSLUITERHUIZEN

Een speciale lasthaak voor het opnemen van afsluiterhuizen, gemonteerd aan de standaard bedieningshandgreep van de Dalmec Posivel balancer.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825][WD_Button  id=826][WD_Button  id=827][WD_Button  id=828]

BELADEN VAN CNC-MACHINES

Dalmec balancers worden veelvuldig gebruikt voor het beladen en ontladen van CNC-bewerkingsmachines. Hier is gekozen voor een Posifil balancer in een hangende verrijdbare uitvoering. Op deze manier wordt een groot werkgebied gecreëerd.

[WD_Button id=488][WD_Button id=486][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824][WD_Button  id=825][WD_Button  id=826][WD_Button  id=827][WD_Button  id=828]

ZWARE PRODUCTEN

Met de balancer is het ook mogelijk zware producten schijnbaar gewichtloos op te nemen en nauwkeurig te positioneren. Hier wordt de vleugel van een F16 over paspennen gepositioneerd. Alle bewegingen worden handmatig uitgevoerd.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

STRAALJAGERONDERDELEN

Een speciale balancer, voorzien van een lastopnemer met een veiligheidshaak, laat de canopy van een F16 zweven en positioneert deze nauwkeurig op de bevestigingspunten.

[WD_Button id=488]

ACCU’S

Deze lastopnemer is uitgevoerd met een traverse voorzien van twee veiligheidshaken. Deze zijn op hun beurt gemonteerd aan een strop om accu’s op te nemen en op laadstations te plaatsen.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

ROLLEN

De rollen worden gewikkeld op een doorlopende as. Na het wikkelen wordt de as, samen met de rol, uit de machine genomen door middel van een speciale haak/drager.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

PRODUCTEN TOT 60 KILO

De Posivel balancer, een standaardoplossing van Dalmec. Deze is voorzien van een bedieningshandgreep met een veiligheidshaak en wordt ingezet voor het schijnbaar gewichtloos opnemen van producten met een gewicht tot 60 kg. Alle bewegingen worden handmatig uitgevoerd.

[WD_Button  id=826][WD_Button  id=827][WD_Button  id=828]

BELADEN EN ONTLADEN VAN EEN CNC-MACHINE

De Posifil balancer voorzien van een veiligheidshaak, een standaardoplossing van Dalmec. Hier is de balancer gemonteerd op een verplaatsbare voetplaat. Vaste montage aan de vloer is dan niet nodig. In combinatie met een magneet wordt de CNC-machine beladen en ontladen.

[WD_Button  id=826][WD_Button  id=827][WD_Button  id=828]

MODULAIRE OPLOSSING

De Partner balancer voorzien van lastopnemer én veiligheidshaak, een standaard modulaire oplossing van Dalmec. Geschikt voor het gewichtloos opnemen en verplaatsen van de meest uiteenlopende producten. De layout wordt afgestemd op uw werksituatie.

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823]

TILLEN MET EEN VASTE EINDARM

Hier wordt een product met een speciale haak dragend opgenomen. Dankzij het parallellogram en de vaste eindarm bevindt het product zich voor de verticale arm, zodat deze onder een obstakel in de bewerkingsmachine kan worden weggezet .

[WD_Button id=488][WD_Button  id=823][WD_Button  id=824]