Gebalanceerd
producten tot
60 kg opnemen
en verplaatsen.

Standaard balancer voor gewichten tot zo’n 60 kg.

POSIVEL BALANCER

De Dalmec Posivel balancer is ontworpen voor het opnemen en verplaatsen van producten tot een gewicht van 60 kg. De balancer heeft een dubbele knikarm en RVS staalkabel. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom.

Lay Out

De Posivel balancer met zijn dubbele knikarm en RVS staalkabel is in combinatie met een eenvoudige lastopnemer geschikt om de meest uiteenlopende producten op te nemen en te verplaatsen. Dankzij de dubbele knikarm beweegt het systeem soepel, ook in het werkgebied dicht bij de kolom. De eerste arm is de buffertank voor het systeem. In de tweede arm is de uitbalanceercilinder met het oprolmechanisme voor de staalkabel gemonteerd. Aan het uiteinde van de staalkabel is de lastopnemer bevestigd.

RVS

De Equo balancer kan ook geheel in RVS worden geleverd. Deze versie wordt vaak ingezet als er eisen worden gesteld ten aanzien van hygiëne in de voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische industrie. De constructie is opgebouwd uit AISI 304 RVS, specifieke onderdelen in AISI 420/421.

ATEX

Dalmec balancers kunnen worden geleverd in explosieveilige uitvoering met een ATEX-certificaat. Hierdoor zijn de balancers geschikt voor locaties met een classificatie voor zone 1 of 2. Het certificeren van de balancer gebeurt door een gekwalificeerde engineer van een notified body, conform de ann. IX 94/9/EC-ATEX-Directive. Voor meer uitleg over de ATEX-richtlijnen, verwijzen wij u graag door naar de pagina ATEX.

Werking

De balancer werkt volledig pneumatisch. Het systeem is opgebouwd uit twee circuits. Het eerste circuit balanceert de armconstructie met de lastopnemer, zonder last. Hierdoor kan de operator de balancer moeiteloos bewegen en positioneren. Het tweede circuit is de lastregeling. Zodra het product ogenomen is komt dit circuit automatisch in werking en kan de operator de last moeiteloos opnemen en verplaatsen. Een ingebouwde beveiliging zorgt er voor dat lossen van de last in zwevende toestand niet mogelijk is.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Maximale capaciteit: 60 kg

Maximale radius: 2200-2600 mm

Maximale verticale hefsnelheid: 0,5 meter/seconde

Maximale verticale slag: 1.400 mm

Voeding: droge schone perslucht (40 µm), niet gesmeerd

Werkdruk: 0.7 ÷ 0.8 Mpa

Werktemperatuur: +0° to +45°C

Geluidsniveau: <70 dB

Luchtverbruik: ca. 10 Nl ÷ 50 Nl per werkcyclus

Kolomdraaipunt: ∞ 360° draaibaar

Eindarm draaipunt: 300° draaibaar

Lastopnemer draaipunt: 360° draaibaar

Technische sheets

Posivel kolom uitvoering PVC
Posivel hangende uitvoering PVF
Posivel hangend verrijdbare uitvoering PVS

TOEPASSING(EN):
   

KOLOMUITVOERING

HANGENDE UITVOERING

VERRIJDBARE HANGENDE UITVOERING

Heeft u interesse in dit type balancer?