WANNEER HET MAATWERK MOET ZIJN

Wij kunnen ons goed indenken, dat u met een uitdaging rondloopt waar ogenschijnlijk geen oplossing voor is. Dalmec zou Dalmec niet zijn, als wij deze uitdaging niet samen met u zouden aangaan. Op basis van onze jarenlange ervaring en enorme passie voor balancers, vinden we vrijwel altijd een werkende oplossing. In de markt noemen ze dat maatwerk, maar voor ons is het eigenlijk gewoon onze dagelijkse standaard. Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak.

BALANCER VOOR KUNSTSTOF TRAYS

De gestapelde kunststof trays staan op een pallet en zijn gevuld met aarde en moeten op een invoerband geplaatst worden van een steksteekrobot. Met de Dalmec Partner-Equo balancer gaat dit snel en ergonomisch. De balancer moet een groot werkgebied bestrijken en heeft daarom een radius van 4.500 mm. De lastopnemer is voorzien van twee draagvorken die de complete stapel in zijn geheel aan de onderste tray opneemt. Om er zeker van te zijn dat de vorken volledig onder de tray zitten, zal er een pneumatisch werkende sensor geactiveerd moeten worden voordat de operator de stapel kan optillen. Veiligheid staat voorop per slot van rekening!

 

TILOPLOSSING VOOR REKKEN

De rekken zijn beladen met zware stalen onderdelen en moeten aan de hangbaan opgehangen worden. Na het spuiten moeten de rekken weer uit de hangbaan opgenomen en op een transportkar geplaatst worden. Met de Dalmec Partner balancer gaat dit eenvoudig en snel. Voor het opnemen van de rekken is de balancer uitgevoerd met twee brede lepels waarmee de rekken dragend opgenomen worden. De nokken op de lepels voorkomen dat het rek van de lepels kan glijden tijdens de handeling. De luchtaansluiting bevindt zich aan de bovenzijde van de balancer. Hiermee blijft de balancer oneindig 360˚ graden draaibaar en blijft de vloer vrij van obstakels.

BALANCER VOOR DOZEN EN VERLICHTINGSARMATUREN

De dozen met armaturen worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen. Het vacuüm wordt gecreëerd door middel van een venturi. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat loslaten van een zwevende doos niet mogelijk is. Om onnodig bukken van de operator te voorkomen zijn de bedieningsknoppen uitgevoerd op twee niveaus. Nadat de doos op de werktafel is geplaatst, maakt de operator de doos aan de bovenzijde open en draait hij het zuigschalenframe onder de lastopnemer handmatig 180⁰ zodat de speciale geïntegreerde lasthaak gebruikt kan worden om het armatuur aan zijn montagebeugel uit de doos te tillen zodat deze bekabeld kan worden. Door middel van deze mogelijkheid is er slechts één balancer nodig voor twee verschillende handelingen.

TILHULP VOOR ZWARE PLATEN

De Partner Equo balancer in hangende verrijdbare uitvoering wordt toegepast om grote en zware RVS platen te inspecteren en te sorteren. Hiervoor is een groot werkgebied nodig. De platen worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen. Het vacuüm wordt gecreëerd door middel van een venturi systeem. Een ingebouwde beveiliging zorgt er voor dat het optillen van de plaat alleen wordt vrijgegeven bij voldoende veilig vacuüm. Een tweede beveiliging zorgt ervoor dat lossen met een zwevende last niet mogelijk is. De speciale zuigschalen laten geen afdrukken achter op het materiaal. In verband met de grote diversiteit aan afmetingen is de afstand tussen de zuigschalen onderling instelbaar.

BALANCER VOOR STALEN SNIJRINGEN

In het verleden werden de zware en scherpe stalen snijringen handmatig van een opbergrek naar een snij-as verplaatst en vice versa. Dit zware tillen behoort door het toepassen van een Posivel balancer met een speciaal op maat gemaakte lastopnemer tot de verleden tijd. De snijringen worden met behulp van vacuüm aan de voorzijde opgenomen. Het vacuüm wordt gecreëerd door middel van een venturi. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat loslaten van een zwevende doos niet mogelijk is. Doordat de lastopnemer aan een staalkabel is gemonteerd, heeft de operator de vrijheid om de snijringen handmatig iets te kantelen om hem op de snij-as te positioneren zonder dat dit hem moeite kost. Door deze oplossing werkt de operator niet alleen veilig, maar ook ergonomisch.

TILHULP VOOR ZAKKEN MET EEN GROOT BEREIK

Om alle verschillende palletposities te bereiken is de balancer gemonteerd in een traversebaan met een lengte van 25 meter. De balancer is 360˚ draaibaar waardoor een werkgebied van 25 meter lang en 5 meter breed ontstaat. De zakken worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen. Zodra de zak aangezogen is wordt deze schijnbaar gewichtloos en kan de operator de zak moeiteloos en zonder knoppen te bedienen omhoog en omlaag bewegen. De arbeidsomstandigheden zijn hierdoor aanzienlijk verbeterd.

Voor het rijden met de balancer is de lorrie voorzien van een luchtmotor. De bedieningsknoppen zijn geïntegreerd in de handgrepen van de zuigmond. Om beschadiging te voorkomen is de eindarm voorzien van beschermingsmateriaal met een aluminium met rubber plaat aan de bovenzijde.

BALANCER VOOR DOZEN

Na het afvullen worden de dozen aangevoerd op een rollenbaan. Vervolgens worden de dozen stuk voor stuk opgenomen en op een gereedstaande pallet geplaatst. De dozen worden met vacuüm aan de bovenzijde opgenomen. Het vacuüm wordt gecreëerd door middel van een venturi. Een ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat loslaten van een zwevende doos niet mogelijk is. Om onnodig bukken van de operator te voorkomen zijn de bedieningsknoppen voor de functie lossen uitgevoerd op twee niveau’s.

De balancer is gemonteerd op een verplaatsbare voetplaat. Vaste montage aan de vloer is niet nodig. De balancer kan hierdoor bij de verschillende afvullijnen toegepast worden. Met de stelschroeven op de hoekpunten van de plaat kan de balancer waterpas afgesteld worden.

ZIEKENHUISBEDDEN

Balancer type Partner op kolom, uitgerust met een dubbele pneumatisch werkende klem voor het opnemen van ziekenhuisbedden. Het kantelen van het bed gebeurt pneumatisch d.m.v. een geïntegreerde kantelcilinder. Dankzij de verschillende referentie-nokken is de klem eenvoudig en snel te positioneren op het bed.

VATEN | SPECIALS

De Dalmec Maxi-Partner balancer is uitgevoerd met een lastopnemer waarmee twee samengestelde vaten aan de omtrek klemmend opgenomen worden. Met deze lastopnemer is het vervolgens mogelijk om de vaten 180 graden te draaien. De maximale capaciteit van deze balancer is 900 kg.

Met de Dalmec-balancer is het mogelijk zware producten eenvoudig op te nemen en te verplaatsen. De Dalmec-balancersystemen worden toegepast in vrijwel iedere tak van industrie. Niet alleen voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, maar ook voor het optimaliseren en efficiënter maken van het productieproces.

GROOTFORMAAT DOZEN

Balancer type Partner op kolom, uitgerust met een pneumatische klembek voor het opnemen en palletiseren van meubilair, verpakt in kartonnen dozen van verschillende afmetingen en gewichten. Met deze klem kan de operator de doos ook rechtop wegzetten. Het draaien van de doos gebeurt d.m.v. pneumatisch aandrijving.

 

BENT U OP ZOEK NAAR EEN SPECIFIEKE TOEPASSING?